МУЗИКАЛНА ШКОЛА „ПО НОТИ“

музикална школа по ноти одк цплр търговище

„Музиката е изкуство, което продължава там, където думите свършват.“

Музикална школа „По ноти“ към ЦПЛР-ОДК Търговище продължава традициите на  Представителен детски хор „Бончо Бочев” с диригент Красимира Коларова и Детска музикална школа с р-л Теодора Лавдинова.

От октомври 2021г. неин ръководител е Сабина Донева – вокален педагог и поп изпълнител.

 Понастоящем в школата се обучават 48 деца и ученици от 5 до 18 годишна възраст разпрeделени в групи по възраст и равнища. Заниманията са индивидуални и групови.

Обучението в музикалната школа цели да открива и развива уникалността на всеки глас.  Създава условия за подкрепа на даровити деца, за да може всяко от тях да разгърне потенциала си и да намери своя начин за себеизразяване. 

За развиване таланта и постигане на успехи в областта на вокалното изкуство се прилага индивидуален педагогически подход – изключително важен за извличане на максималния музикален и творчески потенциал, които ученикът притежава. В школата се изучават:

  • съвременни стилове и техники на пеене
  • вокална постановка
  • правилно дишане
  • артикулация и дикция
  • микрофонна техника
  • сценично поведение
  • обща музикална култура

Най-изявените изпълнители представят школата на градски и общински мероприятия, концертни продукции, участват в национални и международни конкурси.

Сабина Донева – ръководител, учител по музика - тел. 0896774366

Сабина Донева е завършила Национално музикално училище “Л. Пипков”– гр. София със специалност Поп и джаз пеене, възпитаник на ШУ „Е. К. Преславски“ -специалност Педагогика на обучението по музика. Вокален педагог и ръководител на  Вокално студио „Усмивки“  гр. Търговище /2019-2021г./

 Носител на две награди Гран при, 10 първи, 7 втори и 3 трети награди от Национални и Международни конкурси за изпълнители.  Осминафиналист в музикалния формат „Гласът на България“ през 2014г., създател и организатор на конкурс за млади вокални изпълнители “Златна стълбичка “2021г. – проект, подкрепен от Национален фонд Култура.

сабина донева преподавател музикална школа одк търговище по ноти