ЦПЛР-ОДК Търговище е домакин на изложба на ученици от I ОУ „Христо Ботев”

ЦПЛР-ОДК Търговище е домакин на изложба на ученици от I ОУ „Христо Ботев”. Официалното откриване се състоя на 20.04.21 г. от 11.00 часа, в залата на Школа за изобразителни изкуства.
Красивите творби са на ученици от II “б” клас, с ръководител г-жа Теменуга Траянова и II “д” кл. – г-жа Румяна Иванова. Произведенията са изработени по проект „Подкрепа за успех” на МОН в часовете за „Занимания по интереси”. Използвани са различни материали и техники като отпечатък с фолио, работа с пясък и брокат, рисуване с бои върху стъкло, хартия, дърво и др.
Приветствие към децата талантливите ученици отправиха директора на Обединен детски комплекс Марианна Савова и директора на I ОУ „Христо Ботев” г-н Димитър Алексиев. Събитието бе уважено още от заместник-директорите на училището г-н Куюмджиев и г-жа Жечева. Малките приложници и присъстващите гости бяха поздравени с изпълнение от техни съученици, които са възпитаници на Школа за модерен балет „Вега” към ЦМДИ – Търговище.
Творбите на децата очакват своите посетители всеки делничен ден до 27.04.21 г. в Арт -галерията на ШИИ при Обединен детски комплекс.