УЧАСТИЕ В ЕДНА ПОЛЗОТВОРНА МЛАДЕЖКА СРЕЩА

В периода 29-31 март 2019г., трима представители на Търговищкия ученически парламент към ЦПЛР-ОДК Търговище представиха дейността си на ХІІ-тата Национална младежка среща в Горна Оряховица. Мотото на срещата е “Ние сме бъдещето“. В нея взеха участие млади хора от близо 20 български общини. Форумът е под патронажа на евродепутата Ева Майдел.  Организатор на събитието е Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Горна Оряховица.

В рамките на тридневната среща участниците дискутираха теми, свързани със здравето в един по-различен аспект. Георги Ненов, който е създател на един от най-успешните български подкаст канали – Свръхчовекът с Георги Ненов, провокира младежите в размисли как да  използват новите технологии, за да черпят вдъхновение всеки ден. За силата на думите и успешните послания, младите хора разговаряха с Александър Куманов и Милена Захариева от Фондация „Четиридесет и две“ и форум КЛЮЧ. В работата на младежката среща взе участие още „Център Мария“ с председател Людмила Цветанова, също и Николета Попкостадинова от Платформа LoveGuide. По време на тридневната среща младежите се включиха в различни арт ателиета  и се опознаваха и забавлявха с настолни игри. Поздрав към всички участници отправи Младежки театър „Алтернатива“ при НЧ „Напредък – 1869“.

Националната младежка среща в Горна Оряховица е поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в изграждането на просперираща България в рамките на обединена Европа.