“ТЪРГОВИЩКО ДАРОВАНИЕ” И МНОГО СТИПЕНДИИ ЗА ВЪЗПИТАНИЦИ НА ЦПЛР-ОДК ТЪРГОВИЩЕ

На днешния празничен 1 ноември – Ден на народните будители, в залата на Младежки дом се проведе тържествена церемония по награждаване на деца и младежи с изявени дарби от Община Търговище. Общо 13 възпитаници на клубове и школи към ЦПЛР-ОДК Търговище, получиха стипендии в областите “Изкуство и култура” и “Спорт”.
 
Вяра Атанасова от Mузикална школа “По ноти” – ОДК Търговище бе удостоена с най-значимата стипендия “Търговищко дарование” 2022 за многобройните ѝ отличия от национални и международни певчески конкурси. Наградата бе връчена от кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров.
 
С месечни стипендии бяха наградени младите певици Мелани Алиева, Емма Христова и Шеннур Фикрет, с преподавател Сабина Донева. Всички те показаха своя талант и развълнуваха публиката в залата с музикални изпълнения.
 
Единствената годишна стипендия в направление “Спорт” получи Онур Хикмет, възпитаник на Клуб по спортна гимнастика и СК “Торнадо”. Още седем възпитаници на Добромир Стойнев бяха наградени с месечни стипендии. Това са младите спортни надежди Алпер Ъшък, Бурак Неджадинов, Даниел Господинов, Мерт Ахмед, Георги Стоянов и Миркаан Даян Стефанов. По време на церемонията гимнастиците демонстрираха своите невероятни умения и събраха овациите на публиката.
 
Николая Раденкова, възпитаничка на клуба по спортна стрелба, с преподавател Филип Стоянов, също получи своята грамота за присъдена стипендия.
 
Честити отличия, скъпи деца! Бъдете здрави, все така целеустремени и вярвайте в успеха си!