ОТБЕЛЯЗВАНЕ ДЕНЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Днес, 29 юни 2021 г. беше отбелязан Денят за безопасност на движението по пътищата. Организатори бяха ЦПЛР – ОДК Търговище в партньорство с Български младежки червен кръст и Образователен център „Усмивки”. В инициативата участваха и Областна администрация Търговище, РУ „Полиция”, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и Районната здравна инспекция. Целта е в началото на лятната ваканция и преди множеството пътувания на малки и големи, да се привлече вниманието на обществото към проблема с безопасността на пътя.

Инициативата стартира с флашмоб на песента „Трите правила” с участието на школа за модерен балет „Вега”, възпитаници на ЛФК и ДФШ към ЦПЛР – ОДК. Полицейски инспектор изнесе беседа за пътната безопасност. За малчуганите бяха организирани образователни игри и танци, тематична рисунка на асфалт, демонстрация за оказване на първа помощ при пътни инциденти от БМЧК, велотур и викторина подготвена от РЗИ. Служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” осигуриха специализиран автомобил и демонстрираха пред децата техническото оборудване.

Младежите от Търговищки ученически парламент, БМЧК и деца доброволци раздаваха флаери с послания за безопасно шофиране и поставяха стикери за неправилно паркиране.

Инициативата приключи с полет на балони с надпис „Животът е с предимство” и с призив да не забравяме, че правилното и културно поведение на пътя е наша отговорност и мисия всеки ден.