ОДК ОРГАНИЗИРА ОБУЧЕНИЕ ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА НА ДЕЦАТА ОТ УЧИЛИЩЕТО С УВРЕДЕН СЛУХ

ЦПЛР – Обединен детски комплекс съвместно с РУ „Полиция“ гр. Търговище, организира обучителни занятия по безопасност на движението за учениците от СУУУС “Свети Иван Рилски”.
Инициативата се проведе на 10.06. 2021 г. и в нея активно се включиха възпитаници от 5 до 12 клас на търговищкото училище. Служителите на реда запознаха децата с правилата за безопасно поведение, направиха анализ на ситуации и ги призоваха за повишено внимание, когато са на пътя. Преподавателите по спорт към ОДК – Виктория Николаева и Добромир Стойнев разшириха темата, като напомниха на учениците, как най-безопасно могат да играят и да се придвижват свободно, когато карат ролери, тротинетки, скейтборд, велосипеди, без това да бъде причина за пътни инциденти.
Щастливи емоции предизвикаха подготвените от организаторите образователни подвижни игри, практически задачи на кръстовището пред училището и демонстрациите с полицейска кола. Учениците искрено се забавляваха и показаха интерес и познания по отношение на пътните знаци и правилата за безопасност.
Директорът на ОДК Търговище – Марианна Савова връчи грамоти на всички активно включили се в заниманията ученици и изказа благодарност на ръководството и преподавателите на СУУУС „Свети Иван Рилски“ за подкрепата в осъществяването на инициативата.
Подобни информационни кампании са изключително полезни за повишаване културата и отговорното поведение на подрастващите. Добър пример за ползотворно сътрудничество в името на децата и тяхната безопасност на пътя.