В навечерието на 16 ноември, групата по изправителна гимнастика към ЦПЛР-ОДК Търговище, с преподавател г-жа Виктория Николаева и ученици от Специално училище за ученици с увреден слух “Св. Иван Рилски”, отбелязаха заедно Международния ден на толерантността.
 
С помощта на всеотдайни учители, възпитатели и ръководство, както и със съдействието на г-жа Д. Димова – психолог в СУУУС “Св. Иван Рилски” се проведе незабравим урок по толерантност, съпроводен с много сплотяващи игри. Децата и младежите демонстрираха своето уважение, разбиране и приемане на многообразието от индивидуалности. В рамките на занятието децата сътвориха “Дърво на толерантността” и си размениха символични подаръци. Много емоционален и въздействащ бе специалният поздрав с песента “Вълшебните думи”, изпълнена на жестомимичен език от възпитаничка на СУУУС.
 
Срещата приключи с обещание за нови съвместни инициативи и с призив да бъдем добросърдечни, и да подхождаме с разбиране към околните, защото толерантността е белег, че сме мъдри и осъзнати хора!