На 10 декември, в залата на НЧ “Йордан Миндов-1892” с. Алваново ще се проведе концерт „Коледни искри“ с участието на едни от най-успешните състави на Търговище, който се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески стипендии“.

Повече от век читалището поддържа живо самодейното изкуство и съхранява националните традиции. В навечерието на коледните празници талантите от ДЮФА „Шарено герданче“ с р-ли Анжела Георгиева и Светла Стаменова, Балет „Вега“ с худ. р-л Марианна Савова, Кремена Кряколова и нейните възпитаници от Вокално студио „Ритъм“, Сабина Донева и Музикална школа „По ноти“ ще зарадват жителите на с. Алваново със свои изпълнения, които подготвят в последните 3 месеца.

Съставите развиват своята дейност в Младежкия дом и Обединения детски комплекс в Търговище, редовно участват в концертни прояви и представят достойно града на престижни национални и международни форуми.

Организаторите споделят, че по време на пандемията в последните две години срещите им с публиката са били ограничени. Такива събития са все по-редки и за жителите извън големите градски центрове и допринасят за децентрализацията на културния живот.

Концертът „Коледни искри“ ще се проведе на 10 декември от 10:00 ч. в залата на НЧ “Йордан Миндов-1892” с. Алваново.

Вход свободен.