Събитието се провежда за седма поредна година под егидата на Кметството на израелския град Бат Ям и популяризира българските традиции и обичаи, както и взаимодействието на българската и израелската култура. Особена значимост на проекта е представяне на творци във всички области на изкуството, които живеят в различни точки на света. Поради пандемичната обстановка в световен мащаб тазгодишното издание се състоя онлайн.
 
В надпреварата взеха участие сънародници – българи, живеещи в страната и чужбина. Участниците бяха оценени от международно жури. Сред наградените в направление “Фолклорни танци“ са възпитаниците на г-жа Орфета Хараланова от ДФШ “Търговище”. В трета възрастова група танцьорите са удостоени с първо място, а в четвърта група с трето място.
 
Изказваме благодарност за високите оценки към журито и организаторите:
Весела Райчинова /Сели / – президент на Арт салон „Сели“/ Израел, автор на проекта „Българска душа на святата земя“
 
Директор на международна асоциация за изпълнители и изкуства в Израел, член на борда на директорите BCOAA(Чикаго, Израел)
 
Дилян Димитров – технически директор и координатор на Арт салон „Сели“-Израел, член на борда на директорите BCOAA(Чикаго, САЩ)